v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Wat is een cocktailshaker?

2 min gelezen

Een cocktailshaker is een voorwerp dat veel gebruikt wordt voor het schudden van cocktails. De meeste cocktail shakers worden van staal gemaakt. Het heeft een afsluitbare beker zodat alle ingrediënten er goed in blijven zitten. Er bestaan verschillende soorten cocktailshakers: de Boston, de Cobbler, de Franse shaker en de Speed shaker.

Waarom een cocktailshaker gebruiken?

Door een cocktail te shaken kun je alle ingrediënten op een goede en snelle manier met elkaar mengen. Door een cocktail shaker te gebruiken kun je al deze ingrediënten op een efficiënte manier door elkaar shaken. Sommige ingrediënten blijven van nature op elkaar drijven zoals suiker drijft op alcohol en citroensap drijft weer op suiker. Als je een cocktail met deze ingrediënten dus niet gaat shaken, blijven alle ingrediënten op elkaar drijven en mengen de smaken niet met elkaar. Door een shaker te gebruiken voorkom je dit.

Cocktail maken met cocktail shakers?

Er zijn verschillende cocktails die je het beste met een cocktailshaker kunt maken. Een van deze bekende cocktails is de Cosmopolitan. Deze cocktail maak je als volgt:

Stap 1: Vul de shaker met ijsblokjes, zodat hij goed koud wordt.

Stap 2: Vervolgens voeg je hier 45 ml citroen wodka aan toe, 30 ml Cointreau, 15 ml verse limoensap en 10 ml cranberrysap aan toe. Daarna doe je de deksel weer op de shaker en shake je hem totdat de buitenkant koel aanvoelt. Dan weet je dan het drankje ook koud is geworden en goed gemixt is.

Stap 3: Pak een zeefje (als die nog niet in de shaker zelf zit) en schenk de inhoud van de shaker in een martiniglas. Om de cocktail helemaal af te maken kun je hem nog mooi garneren met een sinaasappelschil.

Ik hoop dat je nu voldoende informatie hebt gekregen over cocktail shakers en dat je zelf aan de slag kunt met het shaken van je cocktails.