v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Wijn den Bosch

1 min gelezen
Wijn

Drink je regelmatig een wijntje in het weekend? Vind je het heerlijk om te ontspannen met een goed boek en een heerlijk drankje. Maar proef je de wijn Den Bosch dan ook echt en kan je er smaken of geuren in herkennen? De kans is groot dat je nog niet bewust geniet van je wijntje. En de verschillende soorten fruit of kenmerkende elementen herkent van je wijn. Ontdek hoe je de volgende keer meer proeft en ruikt als je een wijntje drinkt.

Waar let je op bij het drinken van een wijn


Om wijnen goed te leren proeven is het nodig dat je weet waar je op kan letten en je dat je de proeftechnieken steeds meer verfijnt. Het eerste wat je dan ook doet is de wijn bekijken, kijk naar de kleur, naar de dikte en naar de helderheid in je glas.
Een wijn met een bruine tint is bijvoorbeeld een stuk ouder dan een lichte wijn.

Het volgende wat je doet is ruiken aan de wijn. Wals de wijn even in je glas en probeer een aantal geuren te herkennen als fruit, kruiden, aarde, hout en andere opvallende geuren. Nu mag je gaan proeven. Neem een slok, wals de wijn door je mond en proef de wijn. Proef met al je zintuigen en probeer smaken te herkennen als fruit of bepaalde kruiden.