v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Het verhaal achter Grey Goose vodka

1 min gelezen
Grey Goose Vodka

Eén van de meest bekende en luxe vodka’s ter wereld is Grey Goose Vodka. Je ziet het in vrijwel elk luxe restaurant of café wel voorbijkomen. Maar wat maakt deze vodka zo speciaal? In dit artikel vertellen we het verhaal achter deze vodka en waarom deze zo populair is. 

De puurste vodka uit de Cognacstreek

Grey Goose Vodka is in 1977 ontstaan in West-Frankrijk, in de wereldberoemde Cognacstreek. Eén van de redenen waarom deze vodka zo populair is, is omdat er maar twee ingrediënten worden gebruikt om hem te produceren, namelijk tarwe en puur bronwater. De vodka wordt één keer gedistilleerd met tarwe, waardoor het zijn smaak blijft behouden. Het bronwater dat wordt gebruikt, komt uit de eigen waterput van Grey Goose. Zo weten ze zeker dat er niet met het water wordt geknoeid en dat het altijd het puurste van het puurste is. 

Grey Goose Vodka

Smaken en varianten

Naast de originele Grey Goose die bekend staat om zijn fijne en zachte smaak, zijn er tegenwoordig ook een aantal varianten verkrijgbaar. Dit zijn Citroen, Sinaasappel, Vanille en Peer. Naast het originele formaat, kun je in veel clubs ook grote flessen van deze vodka aanschaffen. De grootste is er één van zes liter (!). Koop deze samen met een paar vrienden en je zal gegarandeerd in de aandacht staan en bovenal meer dan genoeg te drinken hebben.