v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Taartenwinkel of bakker? Haal het maximale uit je taartdozen!

2 min gelezen
taartdozen groothandel

Ben je in welke hoedanigheid dan ook samensteller en verkoper van ongetwijfeld heerlijke taarten? Dan houd je je zonder twijfel vaak bezig met hoe je je taarten nóg lekkerder kunt krijgen. Tegelijkertijd ben je misschien aan het bedenken op welke manier je je taarten verder het best aan de man kunt brengen, in die zin dat je qua verpakkingen nog wel wat ruimte voor verbetering ziet. Want ja, een verpakking is echt een belangrijk onderdeel van veel producten. Veel consumenten laten zich onbewust beïnvloeden door een verpakking en de kleuren en teksten die erop staan. Maar ook buiten het promotionele aspect is een goede verpakking belangrijk, zeker als het om etenswaren gaat. Een goede taartdozen groothandel helpt je eraan en als je geluk hebt nog tegen een zacht prijsje ook. 

taartdozen groothandel

Ferm en schoon

Dat karton zo populair is als verpakkingsmateriaal valt niet los te zien van de vriendelijke prijzen die kartonnen verpakkingen hebben. Toch is plastic ook goedkoop, maar als het om taarten gaat, volstaat plastic absoluut niet. Een ferme verpakking is namelijk nodig om een taart te beschermen tegen stoten en momenten waarop de taart door de verpakking schuift. Een ander voordeel van karton is het feit dat virussen en bacteriën op dit materiaal nauwelijks kunnen overleven. In 2020 is gebleken hoe belangrijk dat kan zijn, maar los daarvan houd iedereen bij voedsel natuurlijk van een propere verpakking.

Van een goede herkomst? Natuurlijk!

Karton is vergeleken bij plastic een milieuvriendelijk product, maar perfect is het wellicht niet. Echter ligt het ook aan jezelf of je karton milieuvriendelijk is of niet. In dat kader geldt: koop alleen kartonnen taartdozen in waar een keurmerk op zit. Het FSC-keurmerk is misschien wel het bekendste. Alleen als een papieren of kartonnen product afkomstig is van hout uit een verantwoord beheer bos, dan krijgt het dit keurmerk.