v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Recepten bewaren en organiseren

2 min gelezen

Wanneer ik in een supermarkt loop, is het vrijwel onweerstaanbaar om een supermarktblad als de ‘allerhande’ mee te nemen. Iedere keer gaan ze mee naar huis, met het idee recepten eruit te halen en te bewaren. Toch wordt het vaak een onoverzichtelijke bende en eindigen alle recepten in de papierbak. Met de volgende stappen schep je orde in de knipselchaos en kun je recepten makkelijk terugvinden.

Pinterest
Naast het vinden van interieur inspiratie, is het ook mogelijk om recepten te vinden en bewaren via Pinterest. Daarnaast kunnen er op Pinterest categorieën gemaakt worden zodat het overzichtelijk blijft. Zo kunnen er boards gemaakt worden gericht op pizza, pasta of vegetarisch.

maxilia

Receptenmaker
Dit is een Nederlandse applicatie die gemakkelijk recepten kan opslaan van verschillende websites. Het handige van receptenmaker is dat de recepten ook offline bekeken kunnen worden en het account makkelijk te koppelen is aan je telefoon.

Recepten ordenen
Mocht het nou zo zijn dat er al een hele stapel knipsels in huis liggen dan is het aan te raden om daar eerst mee te beginnen. Bewaar de recepten in een map of kaartenbak. Haal bij, het zoeken van kook inspiratie, het eerste recept uit de map. Zet een kruisje op het recept indien deze niet geschikt is en stop het recept achter in de map. Bij drie kruisjes zal het recept waarschijnlijk niet meer gemaakt worden en kan deze weg gegooid worden.

Favoriete receptenverzameling
Hopelijk zullen een hoop van de recepten gemaakt worden. Tijdens het koken en bakken is het handig om bijvoorbeeld op post-its aantekeningen met de veranderingen die zijn gemaakt in het recept. De recepten die met plezier gemaakt worden kunnen met de veranderingen in gescand of overgetypt worden. Om je recepten helemaal goed te bewaren zou je deze kunnen opslaan op een usb stick. Zo zou je de beste recepten cadeau kunnen doen aan vrienden, familie of eventueel je kinderen. Helemaal leuk is om dan je usb sticks te bedrukken. Er zijn verschillende websites waar dit gedaan kan worden, zo kan dit bijvoorbeeld op maxilia.nl.

Hopelijk zorgt dit voor een flinke dosis inspiratie om je meest favoriete recepten te bewaren!