v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

De lekkerste amandelen

2 min gelezen
amandelen kopen

Met amandelen kopen heb je eigenlijk best veel keus, verschillende soorten en smaken die je naar wens kunt kopen. Je zou het niet zeggen maar de amandel is familie van de abrikoos, perzik, kers en nectarine, het zaad van de amandelboom is de amandel. Eigenlijk is het de pit van de amandelboom die in augustus wordt geoogst. Door de harde schil om de pit te kraken wordt het vliesje weggehaald om de pit heen. Het vliesje krijg je het eenvoudigst weg als je de pit in het water legt. Omdat het velletje dan makkelijk los laat kun je het vliesje zo verwijderen. Daarna is de amandel klaar voor gebruik. 

amandelen kopen

Zoete en bittere amandelen

Je kunt de amandelen eigenlijk verdelen in twee soorten groepen, we spreken dan over de zoete en bittere amandelen. Met amandelen kopen wordt de zoete amandel het meest gebruikt, deze komt ook vaak voor in gebak en cosmetica. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan amandelolie en amandelspijs, de bittere variant wordt minimaal gebruikt in de voedselindustrie. Vaak voor de de smaak, de bittere amandel bevat een stof die het lichaam om kan zetten naar een giftige stof. Het is strikt aan te raden om nooit meer dan 10 bittere amandelen te eten, kinderen kunnen ze beter helemaal laten staan.

amandelen kopen

Waar komt de amandel vandaan

Je kunt je natuurlijk afvragen bij amandelen kopen waar de oorsprong ligt, in het Midden Oosten ligt de oorsprong van de amandel. Maar tegenwoordig komen de meeste soorten uit Spanje en Californië. De amandel wordt vaak tot de noten gerekend, dit is ten onrechte. Er zijn maar heel weinig mensen die een amandel allergie hebben. Amandelmelk is een mengsel van amandelolie en water, veel mensen vergelijken de melk met moedermelk. Op Griekse bruiloften spelen groene amandelen een belangrijke rol, de amandelen die bitterzoet zijn geven aan dat een huwelijk niet alleen mooie tijden kent.