v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Meer cafeïne in zwarte thee?

2 min gelezen
Zwarte thee

Net zoals in koffie zal er ook in thee cafeïne aanwezig zijn. Dit middel zal er dan ook voor zorgen dat je dus meer energie hebt en minder snel moe wordt. Dat is ook meteen een rede om geen cafeïne te drinken voor je naar bed gaat. Mocht je wel thee willen drinken en dit ook drinken om net die boost te krijgen of om wakker te worden als je net uit bed komt, dan kun je het best zwarte thee drinken. Deze thee zal namelijk meer cafeïne bevatten dan groene thee. Eigenlijk is dit vreemd want het wordt van dezelfde plant gemaakt namelijk de Camellia Sinensis. Hoe kan dit en wat is de reden hierachter?

Droog technieken

Het verschil tussen groene thee en zwarte thee is de manier waarop het wordt gedroogd. Groene thee zal namelijk worden gedroogd aan de hand van een oven of door het te bakken in een pan. Dit zal het proces versnellen waardoor er geen oxidatie optreed en je dus ook de mooie groene kleur zal behouden als je er thee van gaat zetten. De zwarte variant zal daarentegen aan de lucht worden gedroogd en dus wel oxideren. Dit is een volledig natuurlijk proces en zal er ook voor zorgen dat je de donkere thee krijgt die je verwacht.

Zwarte thee

Gezond

Het is bij veel mensen bekend dat groene thee gezond is om te drinken en dat je er dus niet van aan zal komen. Zwarte thee is daarentegen ook gezond, het wordt tenslotte gemaakt van een en dezelfde plant. Het enige wat verschilt, is dus de manier waarop het droogt. De een zal niet gezonder of ongezonder zijn. Het enige andere grote verschil is dat er dus meer cafeïne in zal zitten en uiteraard de smaak.