v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Koffie zetten zonder koffiezetapparaat

2 min gelezen

Als u geen professioneel koffiezetapparaat hebt thuis en niet van het gehuurde koffiemachine op werk wilt drinken, dan kunt u overwegen om een van de twee onderstaande manieren van koffie zetten proberen.

Giet over

Misschien wel de beste methode voor een heerlijke, aromatische en complexe kop koffie, dan zal de pour-over koffiezetapparaat niet teleurstellen.

  • Breng eerst koud water aan de kook in een waterkoker.
  • Bij gebruik van hele bonen, maal de bonen tot een uniforme consistentie vergelijkbaar met gekorreld tafelzout.
  • Stop ondertussen een filter in de brouwer en spoel af met heet water. Dit verwijdert de papierachtige resten op het filter en warmt de brouwer op, waardoor uw koffie langer warm blijft. Gooi het water dat wordt gebruikt voor het spoelen weg.
  • Voeg de gronden toe aan het filter, om ervoor te zorgen dat het oppervlak vlak is. Wanneer het water tussen 195 °F en 205 °F (ongeveer een minuut na verwijdering van de hitte) is, langzaam en regelmatig gieten, net genoeg water over de gronden om hen volledig te verzadigen, beginnen bij het midden en werk uw weg naar buiten. Stop met gieten voordat de koffie begint te druppelen door het filter. Dit wordt de “bloom” pour genoemd, waardoor de koffie kan ontgassen.
  • Giet langzaam in het resterende water, het houden van het water in de druppelaar tussen de helft en driekwart vol. Dit duurt 3 tot 4 minuten. Verwijder voorzichtig het filter, dan serveren en genieten.

Franse pers

Koffie zetten als een Europeaan en maak uw ochtendkoffie met een Franse pers.

  • Breng eerst water aan de kook in een waterkoker.
  • Als u gebruik maakt van hele bonen, maal de bonen tot een consistentie vergelijkbaar met paneermeel (grover dan u zou willen voor de pour-over methode). Het terrein moet uniform zijn in grootte, zonder veel fijn gruis. Voeg de gronden toe aan de Franse pers.
  • Wanneer het water tussen 90°C en 100°C (ongeveer een minuut na verwijdering van de hitte) is, voeg het aan de Franse pers toe en roer het krachtig in de gronden. De brouwtijd is ongeveer 4 minuten, dan langzaam de pers indrukken, het scheidt de gronden van de koffie.
  • Serveer en geniet. Opmerking: als u niet van plan bent om de koffie onmiddellijk te drinken, laat het dan niet in de Franse pers, want het zal op de gronden blijven zitten en bitter worden. In plaats daarvan, giet de koffie in een karaf om later van te genieten.