v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

De voordelen van Asahi Super Dry bier

2 min gelezen
Amstel-bright

Er zijn letterlijk duizenden soorten bier op de wereld. Bier is een drankje dat we namelijk al honderden jaren maken en dolgraag drinken. Dat geldt voor heel veel landen, niet alleen voor Nederland. De Belgen en Duitsers staan bijvoorbeeld bekend om bier, en ook de Amerikanen kunnen er wat van. Wist je dat zelfs Japan een aantal heerlijke biertjes maakt?  Bijvoorbeeld Asahi Super Dry bier, een droog biertje met een bijzondere afdronk. Dit Aziatische bier wordt steeds populairder en gek is dat niet. Het heeft namelijk een aantal heerlijke eigenschappen. 

Over Asahi Super Dry bier

Dit biertje is uit Japan afkomstig en wordt gebrouwen door Asahi Breweries. Het wordt gemaakt volgens authentiek Japans recept. Dat is bijzonder, want de Japanners zijn relatieve nieuwkomers in de wereld van het bier brouwen. Toch hebben ze een aantal fantastische dranken die je wil proberen.

Verfrissend en rijk

De naam doet vermoeden dat het vooral om een zeer roog biertje gaat. Asahi Super Dry bier is echter ook een zeer verfrissend biertje. Het wordt ook veel in Nederland gedronken en is met name populair voor op het terras of bij de barbecue. Je zou dit drankje een typisch zomerbiertje kunnen noemen. Het wordt echter in Japan het hele jaar door gedronken. Hier in Nederland kun je het vaak alleen krijgen bij specialistische bierzaken of heel bijzondere horeca, zoals een biercafé. 

Asahi Super Dry

Bovengemiddeld koolzuur

In Asahi Super Dry bier zit meer koolzuur dan in andere bieren. Dat is opvallend, maar kan ook heel lekker zijn. Want juist dat koolzuur draagt bij aan de verfrissende smaak. Het zorgt er bovendien voor dat je buik gereguleerd blijft. 

Alcohol

Het percentage in Asahi Super Dry bier is 5%. Daarmee is het gemiddeld ten opzichte van andere speciaalbieren. Het wordt sinds 1887 gebrouwen en is dus behoorlijk geperfectioneerd.