v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Wat is typisch Nederlands eten?

2 min gelezen
Typisch Nederlands eten

Zoals de meeste Nederlanders waarschijnlijk al wel weten wordt er in Nederland heel gevarieerd gegeten. Er zijn dan ook onwijs veel verschillende gerechten te vinden die van over de hele wereld naar Nederland gekomen zijn. Wij zijn dan ook een land dat er zeker niet vies van is om lekkere gerechten van andere culturen te eten. Van vrijwel elk land of in ieder geval continent zijn er wel gerechten en hapjes te vinden. Dat is natuurlijk allemaal hartstikke leuk en lekker, maar we mogen het typisch Nederlands eten ook zeker niet vergeten. Ook uit nederland zijn er namelijk onwijs veel lekkere gerechten waar wij toch best trots op mogen zijn. Er zijn dan ook een aantal gerechten en andere lekkernijen die zelfs in andere landen verkocht worden. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan de Nederlandse stroopwafels, deze worden namelijk ook in het buitenland goed gewaardeerd.

Typisch Nederlands eten

Wat ons eten zo anders maakt 

Wat ons eten nu zo anders maakt dan het eten uit andere landen is dat vrijwel al onze echt Hollandse gerechten van het land komen. Denk in dit geval aan het typisch Nederlands eten zoals hutspot, boerenkool en alle andere stamppotten. Het zijn dan ook voornamelijk de Hollandse stamppotten die onze gerechten bekend maken. Deze gerechten zijn namelijk goedkoop en vullen onwijs goed, een win win situatie dus. Dat is echter niet het enige voordeel, deze gerechten zijn namelijk ook nog eens onwijs lekker, vooral met een lekker gehaktballetje of een worstje. 

Meer weten?

Mocht het nu zo zijn dat je nog niet bent overtuigd en toch graag nog wat meer wilt weten over de verschillende soorten typisch Nederlands eten dan kan dat. In dit geval is het dan ook aangeraden om nog eens goed op het internet te gaan kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor jou.