v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Snel aan tafel: Maak pasta met zalm en spinazie

2 min gelezen
zalm spinazie pasta

In tien minuten aan tafel en toch vers en lekker eten? Het kan en zelfs nog heel eenvoudig ook! Dit snelle recept voor zalm spinazie pasta is in no-time klaar en je hebt er niet veel voor nodig. Reken op ongeveer 250 gram verse spinazie per persoon, een mootje verse zalm zonder huid per persoon, een flinke lepel roomkaas met knoflook en fijne kruiden per persoon en natuurlijk je lievelingspasta. Tipje: heel geschikt voor dit recept is verse tagliatelle. En zo snel maak je het allemaal.

zalm spinazie pasta

Zalm met spinazie en pasta

Dep de mootjes zalm droog met een stukje keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een scheutje vloeibare margarine en/of olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op niet al te hoog vuur in een minuutje of zes gaar. Beweeg de vis niet teveel in de koekenpan. Laat bakken tot je de zalm voor de helft gaar ziet kleuren en draai de mootjes dan om zodat de andere helft kan garen. Ondertussen kun je de pasta koken volgens de gebruiksaanwijzing en roerbak je de spinazie. Dat gaat heel simpel.

Verse spinazie roerbakken

Verhit een scheutje (wok)olie in een wok of hapjespan op hoog vuur. Een scheutje is ruim 1 eetlepel per persoon. Neem een flinke hand spinazie en roerbak tot het gaat slinken. Doe er steeds een flinke hand spinazie en blijf roerbakken. Als alle spinazie in de pan zit, draai je het vuur laag en breng je het op smaak met peper en zout. Roer er per persoon een flinke eetlepel roomkaas door zodat er een sausje ontstaat. Roer door tot de roomkaas goed warm is en haal dan de pan direct van het vuur.

En nu snel aan tafel

Je zalm met spinazie en pasta is klaar om opgediend te worden! Schep de pasta op de borden en maak een kuiltje in het midden. Schep de spinazie met de saus van de roomkaas in het midden en leg de zalm er bovenop. Garneer de vis eventueel wat (gedroogde) dille.