v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Mijn leven in de horeca

2 min gelezen

Al vanaf mijn 15de werk ik in de horeca, nu dus al zo’n 10 jaar. Ik weet nog heel goed dat ik het meteen ontzetten leuk vond. In tien jaar heb ik ook bij veel verschillende restaurants en bars gewerkt. Toen ik in vijf havo een opleiding moest kiezen was het voor mij ook meteen duidelijk dat het de hoge hotelschool in Maastricht moest worden. Ik ben niet iemand die vijf dagen in de week achter een computer kan zitten. Juist het actieve van horecawerk vindt ik zo leuk, ook het klantcontact maakt het werken in de horeca erg motiverend. Het is natuurlijk wel hard werken, je moet geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Je werkt juist veel in de avonden en in het weekend, maar dat heb ik nooit een probleem gevonden. Het is soms wel een jammer dat je ook op bijna alle feestdagen moet werken, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Dit is dan een kleine opoffering wat je er voor terug krijgt. Het is ook eigenlijk best gezellig om met je collega’s samen te zijn met bijvoorbeeld kerst, dan doen we altijd iets leuks met het hele team. Dit zorgt er ook voor dat je met plezier dit soort dagen werkt.

ho

Slijtage

In mijn contract staat dat ik 5 dagen in de week een dienst heb, maar in de praktijk werk ik vaak zes dagen. Hierdoor slijten mijn kleren wel heel snel, dus moeten er vaak nieuwe kleren en schoenen besteld worden. Ik wil ook geen andere schoenen dan de werkschoenen van Bowork. Al 5 jaar gebruik ik deze schoenen en zo lopen zo lekker. Met alle lange dagen die ik maak heb ik nooit last van mijn voeten in die schoenen. Ze waren laatst alleen helemaal versleten dus heb ik gelukkig snel nieuwe kunnen bestellen. Ze waren er de volgende dag al, dus kon ik ze meteen aan doen naar werk. Het scheelt ook dat je deze schoenen niet hoeft in te lopen, ze zitten meteen helemaal goed.

Meer verhalen