v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Koken met Garam Masala

2 min gelezen
Garam Masala

Wanneer je veel in de keuken staat dan zul je ook zeker veel verschillende kruiden in de kast hebben staan. Dit is om ervoor te zorgen dat het eten allemaal nog lekkerder zal smaken. Dan moet je natuurlijk wel de goede kruiden gebruiken, anders zal het een negatief effect hebben op de maaltijd. Dan zie je ook nog eens dat je per land en regio specifieke kruiden hebt. In india hebben ze bijvoorbeeld het kruidenmengsel Garam Masala. Dit kun je dan ook voor veel verschillende gerechte gebruiken. Vaak zie je wel dat dit wordt gebruikt bij voornamelijk vlees gerechten wordt gebruikt.

De betekenis

Wanneer je dan naar de betekenis van Garam Masala gaat kijken zie je dat dit eigenlijk heet mengsel betekent. Veel mensen denken bij heet meteen aan scherp en pittig eten, maar dit is niet het geval. Heet staat hier namelijk voor een warme smaak die je bij je gerecht krijgt. Zo zul je namelijk merken dat je maaltijd een lekkere zoete smaak krijgt, maar toch ook weer een notige smaak op de achtergrond en een klein vuurtje van de peper die erin zit. Dit zal echter niet zorgen voor een pittige maaltijd.

Garam Masala

Het kruidenmengsel

Wanneer je dan gaat kijken naar waar het kruidenmengsel uit bestaat, zie je dat je met wel acht verschillende kruiden hebt te maken. In Garam Masala zit namelijk: peper, kaneel, kruidnagel, koriander, komijn, cardemon, nootmuskaat en laurierblad. Deze combinatie zal er dus voor zorgen dat je een maaltijd kunt maken waarvan het lijkt dat je die net in India hebt besteld. Wat misschien wel opvalt is dat er dus geen zout in het mengsel zit. Dit maakt het dan meteen een kruidenmix wat geschikt is voor mensen die zoutarm moeten eten. Bovendien zullen er ook geen dierlijke producten in de kruiden zitten dus is het ook meteen geschikt voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn.

Meer verhalen