v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Een ijsblokjesmaker komt altijd zeer goed van pas!

3 min gelezen

Er zijn best een aantal verschillende zaken aan te halen die eigenlijk in elke horecazaak terug te vinden moeten zijn. Eén van deze zaken is een zogenaamde ijsblokjesmaker. Voor een dergelijk toestel geldt namelijk in de praktijk dat ze er bekend om staat in staat te zijn om tal van verschillende soorten ijsblokjes te maken voor diverse doeleinden. In ieder geval, wil jij in jouw horecazaak ook bijvoorbeeld lekker gekoelde drankjes kunnen presenteren? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het kopen van één van de verschillende machines op de markt zeker interessant kan zijn!

Let op de soorten ijsblokjes die gemaakt kunnen worden!

Bij het kopen van een ijsblokjesmaker zijn er tal van verschillende zaken waar je graag de nodige aandacht aan zal willen besteden. Eén van de zaken waar je aandachtig voor zal willen zijn heeft te maken met het type ijsblokjes welke gemaakt kunnen worden. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen de volgende vormen:

●  Blokjes;

●  Kegelvormige ijsblokjes;

●  IJsklontjes;

Naast bovenstaande mogelijkheden zou je eventueel ook nog kunnen kiezen voor ijsklontjes welke zijn gevormd door middel van een zogenaamd spraysysteem. In het merendeel van de gevallen is het zo dat er in drankjes gebruik wordt gemaakt van ijsblokjes. Dit als gevolg van het feit dat deze veel minder snel smelten in vergelijking met bijvoorbeeld ijsschilfers of kogelvormige ijsklontjes. Je zal er in de praktijk dan ook steevast op toe willen zien dat je ijsblokjesmaker met zekerheid in staat is om volwaardige ijsblokjes te produceren. Dat wil je namelijk echt wel met absolute zekerheid.

Keuze tussen lucht- en watergekoelde exemplaren

Bij het kopen van een ijsblokjesmaker zal je tot de vaststelling komen dat er een onderscheid kan worden gemaakt tussen twee verschillende opties. Wat deze twee verschillende opties betreft geldt dat je een keuze kan maken tussen de hieronder aangehaalde opties:

  1. Een luchtgekoelde ijsblokjesmaker;
  2. Een watergekoelde ijsblokjesmaker;

Voor deze eerste geldt dat ze rondom rond over voldoende vrije ruimte dienen te beschikken. Dit is nodig omdat de machine verse lucht moet kunnen innemen om te kunnen koelen. De omgeving rond deze machine dient dus bij voorkeur steeds zo schoon mogelijk te zijn. Kies je voor een watergekoelde ijsblokjesmaker? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat deze aangesloten dient te kunnen worden op een wateraansluiting. Is deze niet voor handen? Dan is deze dus geen optie.

Denk goed na voordat je een ijsblokjesmaker aan gaat schaffen!

Het kopen van een bepaalde ijsjesmaker blijkt in eerste instantie een vrij koud kunstje te zijn. Dit gezegd hebbende zal je er in de praktijk al snel achter komen dat dit eigenlijk helemaal niet juist is. Er zijn best een aantal verschillende zaken waar je met zekerheid aandacht aan zal willen spenderen. Denk hierbij niet alleen aan het type exemplaar waarvoor je gaat kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld de capaciteit waarover ze beschikt evenals voor de exacte manier waarop ze ijs weet te realiseren. In ieder geval, voordat je over gaat tot het kopen van één van de verschillende ijsblokjesmaker op de markt is het dus met zekerheid de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren. Je kunt dan ook bekijken wat de voordelen zijn van een vrieswerkbank.