v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

De kamado BBQ, één van de meest veelzijdige BBQ’s

2 min gelezen
Kamado BBQ

De zomer komt steeds dichterbij. Hoog tijd om weer te genieten van het zonnige weer, een drankje én natuurlijk niet te vergeten een lekker gerecht van de BBQ. Ben jij nou op zoek naar een veelzijdige BBQ? Dan is een Kamado BBQ misschien wel wat voor jou. Lees op deze pagina meer over de kamado BBQ, wat je kunt met deze barbecue, hoe het werkt en wat de voordelen van deze barbecue zijn.

Kamado BBQ

Wat is een kamado?

Een kamado is een veelzijdige BBQ voor zowel beginners als echte barbecue fanaten. Deze keramische BBQ komt oorspronkelijk uit Japan waar hij diende als oven. Naast dat het dient als oven, kun je het ook gebruiken om ‘normaal’ te barbecueën, grillen en te smoken. De kamado zorgt voor een unieke smaakbeleving aan je gerecht. Met deze barbecue kun je namelijk beter de sappen en smaken van je gerecht vasthouden en hier een heerlijke rooksmaak aan toevoegen. De opties zijn eindeloos met de kamado BBQ.

Mogelijkheden met een kamado

Zoals hierboven aangegeven is een kamado een veelzijdige BBQ die je voor verschillende dingen kunt gebruiken, zoals:

  • ‘Gewoon’ barbecueën
  • Grillen
  • Slow cooken
  • Roken
  • Stomen
  • Bakken van producten (brood, pizza, taart)

Hoe werkt een kamado BBQ?

De kamado werkt net wat anders dan de ‘normale’ BBQ. Dit heeft onder andere te maken met de eivormige vorm, het keramische materiaal en de mogelijkheid om de luchttoevoer en -afvoer te regelen. Door de deksel te sluiten ontsnapt er maar een klein gedeelte van de lucht. Hierdoor circuleert de warmte om je gerecht, dit geeft een soortgelijk effect als een heteluchtoven op kolen. Met een gesloten deksel houd je de barbecue dus op gewenste temperatuur. Zo kun je gemakkelijk je gerechten garen.

Voordelen Kamado BBQ

  • Goed kwaliteit materiaal wat zorgt voor een lange levensduur
  • Mogelijkheid om temperatuur te reguleren
  • Verbruikt minder houtskool dan traditionele houtskoolbarbecues
  • Eindeloze opties om je gerecht te bereiden (bakken, grillen, roken, stomen etc.)

Koop jouw Kamado bij BarbecueXXL

Overweeg jij om een Kamado BBQ te kopen? Dan ben je bij BarbecueXXL aan het juiste adres. Met een vurige passie voor barbecueën en jarenlang ervaring heeft BarbecueXXL de beste kamado barbecues van grote merken zoals, The Bastard, Kamado Joe, Big Green Egg voor jou geselecteerd. Met het uitgebreide assortiment van deze barbecue expert zit er voor iedereen een passend model tussen.