v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Creatief koken met preirecepten

2 min gelezen
prei

Prei is een gezonde groente en kan in heel veel gerechten worden toegepast. Er zijn uiteenlopende manieren om met deze ui achtige groentesoort te koken. Tevens beschikt deze groente ook over een lekkere milde smaak. Deze groente kan standaard zeer fijn smaken met een creme saus, ham of kaas. Maar kan ook onderdeel zijn van een heerlijke ovenschotel. Zie hier twee heerlijke preirecepten.

Prei-taart

Deze schotel bevat preigroenten en spekjes. En is een smakelijke hartige en feestelijke taart. Snijdt de prei en die deze in een ruime pan met water. Laat dit koken tot het gaar is. Laat het tevens uitlekken in een vergiet. Maak de oven alvast warm op 200 graden. Je hebt een quiche vorm nodig om cremaceto over te verdelen met een kwastje. Vervolgens leg je de preiringen netjes in de vorm zodat ze goed door de bakvorm heen zijn verspreidt. Ook leg je kleine spekjes en geraspte kaas over de preiringen heen. Nu open je vervolgens een rol bladerdeeg en maak hiervan een beetje een bolvorm door middel van de achterkant van een lepel en doe er wat mosterd op aan de binnenkant. Leg het bladerdeeg over het preimengsel in de quiche vorm heen en bestrijk de bovenkant met rauw ei. Zet de schotel ongeveer een half uurtje in de oven.

prei

Zoete aardappel/prei-schotel

Deze schotel is een mix van prei en zoete aardappel. Je maakt de schotel door zoete aardappels te schillen en in stukjes te snijden. In ongeveer 20 minuten kook je de zoete aardappels in een pan met water. Kook ook de eieren hard in een pan met water en laat ze onder een koude kraan afschrikken om te pellen. Snijdt de eieren en paprika’s vervolgens in reepjes. Na het afgieten van de zoete aardappelen doe je deze samen met het vruchtvlees van de paprika’s en geitenkaas in een kom. Stamp het mengsel tot een fijne puree. Doe hier wat rozemarijn over. Vervolgens voeg je ongekookte preiringen toe aan het mengsel met daarbovenop de gesneden eieren. Je zet dit geheel in een ovenschaal in een 180 graden warme oven en bakt het mengsel in een half uur.