v-energydrink.nl

Heerlijk uit eten of zelf koken?

Hoe bak je een cake?

2 min gelezen

Bakken van een cake is een leuke manier om iets lekkers te maken voor familie en vrienden. Je kunt natuurlijk bij de cake groothandel een overheerlijke cake meenemen, maar hem zelf maken is leuker én lekkerder! Hieronder volgen de stappen voor het bakken van een simpele, maar heerlijke cake.

Stap 1: Ingrediënten verzamelen

225 gram boter, op kamertemperatuur

225 gram suiker

4 eieren

225 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel vanille-extract

3 eetlepels melk

Stap 2: Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 3: Boter en suiker mengen

Klop de boter en suiker in een kom tot een romige consistentie. Voeg hier één voor één de eieren toe en meng goed.

Stap 4: Bloem, bakpoeder en vanille-extract toevoegen

Voeg geleidelijk de bloem, bakpoeder en vanille-extract toe aan het boter-suikermengsel en meng tot een glad beslag. Voeg de melk toe om het beslag wat zachter te maken.

Stap 5: Cakevorm voorbereiden

Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en strijk het oppervlak glad.

Stap 6: Bakken

Plaats de cake in de voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 45 minuten of tot een tandenstoker die erin gestoken wordt, er droog uitkomt.

Stap 7: Afkoelen

Laat de cake afkoelen in de vorm gedurende ongeveer 10 minuten, haal hem daarna uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Stap 8: Serveren

De cake is nu klaar om te serveren! Garneer de cake eventueel met poedersuiker of een glazuur naar keuze. Eet smakelijk!

Dit recept is voor een simpele vanillecake, maar je kunt ook verschillende smaken toevoegen, zoals cacaopoeder, geraspte citroen of sinaasappelrasp, of noten of fruit voor een extra smaak en textuur. Veel succes met bakken!

>> Heb je toch liever een koek? Deze koek groothandel legt je de stappen voor het maken van koeken graag uit!

Meer verhalen